Kategorier

Frederiks tærte

Dej:
2 æg
1 ½ dl sukker
reven skal af 1 citron
1 tsk bagepulver
1 dl mælk
100 g smeltet smør
1 ½ dl hvedemel
1 ½ dl grahamsmel

Garnering:
½ l jordbær
1 klase grønne druer
1 dåse mandarinbåde
3/4 dl ribsgelé

Kom æg og sukker i en skål. Tilsæt fint reven citronskal og pisk det hele til en let og luftig masse. Kom bagepulver og mælk i og rør rundt. Tilsæt afkølet fedtstof og rør det hele til en jævn dej. Hæld dejen i en smurt og melet rund form, eller et ovnfast fad, som kagen siden kan serveres i.Bag kagen ved 175 grader på nederste rille i ca 35 min, til den er gennembagt og har fået en fin gylden farve. Lad den køle. Skyld jordbær og vindruer.Fjern stilkene på jord-bærrene, del vindruer på langs og fjern kernerne. Lad mandarinerne dryppe af i et si, men gem saften og dryp lidt over kagen. Læg frugten i ringe eller grupper på tærten. Rør geléen smidig, varm den en anelse hvis den ikke bliver jævn, og dæk frugten med geléen. Lad kagen stå koldt mindst 4 timer.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.