Kategorier

Flan Parisien

Dej:
150 g smør
3 dl mel
1 spsk sukker
1 æg

Fyld:
4 syrlige æbler
2 spsk smør
2 spsk sukker
½ dl abrikosmarmelade
1 spsk calvados

Del fedtstof i stykker og kom det i en køkkenmaskine. Tilsæt hvedemel, sukker og æg og kør det hele til en smidig dej. Tag dejen op og lad den lige koldt i ½-1 time.Rul dejen ud på et melet bord til en rund plade,ca 30 cm i diameter.Læg den på en usmurt plade eller en plade med bagepapir. Prik den med en gaffel. Skræl æblerne, del dem og fjern kernehuset. Skær dem i tynde skiver og læg dem i et pænt mønster på hele kagebunden. Smelt fedtstoffet, pensl det over æblerne og drys med sukker. Bag kagen ved 225 grader på nederste rille i ca 20 min til æblerne er møre og bunden er bagt. Varm abrikosmarmelade og calvados. Pensl marmeladen over den varme kage og server den lun.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>