Kategorier

Lag på lag kage med nougat og daddel

Til 8-10 personer

Bunde:
5 æg
100 g sukker
160 g mel
20 g kakao

Nougat- og daddelcreme:
5 cl rom
3/4 liter piskefløde
150 g nougat
200 g dadler uden sten
saft fra ca. 1 citron

Pynt:
150 g ristede mandelflager

Bundene: Æg og sukker piskes hvidt og let (ca. 10 min). Det sigtede mel og kakao vendes forsigtigt i, bages i en smurt springform i en 190 grader varm ovn 40-45 min.

Creme: Befri dadlerne for skind og kør dem i en hurtighakker med nougat (eller hak dem i hånden). Vent den stiftpiskede fløde i og smag til med rom og citronsaft.

Den bagte bund deles i 3. Smør den nederste bund med creme, læg den næste bund ovenpå og smør også denne. Læg den sidste bund på, smør hele vejen rundt og lidt på toppen. Beklæd kagen med mandelflagerne.

Kilde: Alt for damerne nr. 40, 1995

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>