Til 8-10 personer
Bunde:
5 æg
100 g sukker
160 g mel
20 g kakao
Nougat- og daddelcreme:
5 cl rom
3/4 liter piskefløde
150 g nougat
200 g dadler uden sten
saft fra ca. 1 citron
Pynt:
150 g ristede mandelflager
Bundene: Æg og sukker piskes hvidt og let (ca. 10 min). Det sigtede mel og kakao vendes forsigtigt i, bages i en smurt springform i en 190 grader varm ovn 40-45 min.
Creme: Befri dadlerne for skind og kør dem i en hurtighakker med nougat (eller hak dem i hånden). Vent den stiftpiskede fløde i og smag til med rom og citronsaft.
Den bagte bund deles i 3. Smør den nederste bund med creme, læg den næste bund ovenpå og smør også denne. Læg den sidste bund på, smør hele vejen rundt og lidt på toppen. Beklæd kagen med mandelflagerne.
Kilde: Alt for damerne nr. 40, 1995