Kategorier

Frisk citronkage

2 æg
225 g sukker
180 g mel
2 tsk bagepulver
1½ dl mælk
50 g smeltet, afkølet smør eller margarine
saft af 1 citron
reven skal af 1 usprøjtet eller godt vasket citron

Glasur:
100 g sigtet flormelis
ca. 2 spsk friskpresset cirtonsaft

Pynt:
Snittede mandler eller nogle blade frisk citronmelisse

Pisk æg og sukker skummende. Bland mel og bagepulver og rør denne blanding i dejen skiftevis med mælken. Rør det smeltede, afkølede fedtstof, citronsaft og reven -skal i dejen til sidst og fordel den i en velsmurt, raspet springform (20-22 cm i diameter). Bag kagen med det samme i ovnen ved 175 grader i ca. 40 min, til den er gylden og gennembagt. Lad kagen afkøle på bagerist. Rør sigtet flormelis og citronsaft sammen, bred glasuren over den kolde kage og pynt den med snittede mandler eller friske blade af citronmelisse.

Kilde: Inge Lise Holm

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>