Kategorier

Forloren Hare

Antal: 4 personer

½ kg Oksekød
2 Tsk Salt
1/4 Tsk Peber
1 Æg
4 Spsk Vand
3 Spsk Rasp
1 pk Lille Bacon
2 dl Bouillon
1 dl Kaffefløde
2 Tsk Ribsgele

Ælt kødet med kryderier, æg, væske og rasp. Form farsen til et aflangt brød, læg det i et smurt ildfast fad. Læg Baconstrimlerne tæt sammen ind over kødet. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 225 grader, midt i ovnen i ca 15 min. Hæld bouillion og fløde ved kødet når det er brunt. Dæmp varmen til til 170 grader og vidresteg haren i ca 40-45 min. Dryp Haren af og til under stegningen. Når haren er færdig hældes stegeskyen fra haren gennem en sigte op i en kasserolle. Jævn saucen med lidt meljævning, lad den koge, og smag den til med ribsgele.

Serveres med: Hasselbach Kartofler; Bagekartofler skæres 2/3 igennem i tynde skiver, pensles med olie og drysses med salt. Stilles i et ildfast fad ved siden af Haren i ovnen, Det hele skulle så være færdig samtidig.

Kilde: Henrik Nielsen, 11 Jul 93

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>