Kategorier

Vildand

4 portioner

2 store vildænder, f.eks. gråænder eller 4 krikænder
ca. 30 g smør/margarine
salt
peber
2-3 dl bouillon
ca. 1½ dl piskefløde
ca. 1 tsk rønnebær- eller ribsgele

Tilbehør:
hvide og eller ristede kartofler
sovs
hvidkålssalat med citronfløde

Tør ænderne indvendig med køkkenrulle. Sæt lår og vinger op med kødpinde. Brun ænderne og indmaden i gyldent fedtstof i en gryde. Drys salt og peber over. Tilsæt bouillon og halvdelen af fløden. Dryp resten af fløden over andebrystet af og til under stegningen. Lad først ænderne stege 10-15 min. på hver side, derefter på ryggen. Stegetiden afhænger af ændernes art, størrelse og alder. De små krikænder skal stege 25-40 min. De større andetyper skal stege 45 min., hvis de er unge, men op til 1½ time, hvis de er gamle. Mærk med en kødpind i låret om de er møre. Tag ænderne op af gryden, pak dem i folie og hold dem varme. Smag skyen til med lidt gelé og lad den koge ind, hvis det er nødvendigt. Den kan evt. jævnes med lidt meljævning. Skær vildænderne ud som kylling.

Server de udskårede ænder med hvide eller stegte kartofler, sovs samt hvidkålssalat med citronfløde.

Kilde: Lotte Haveman – God mad, Husholdningslærerforeningens kogebog

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>