Kategorier

Fastelavnsboller

(ca. 20 stk)

1 dl lunkent vand
50 g gær
175 g margarine
500 g mel
½ tsk salt
1 spsk sukker
1 dl ymer
1 æg

2 æg
2 spsk sukker
1 spsk maizena
2½ dl mælk
½ tsk vanille

20 g usaltet smør
1-2 spsk tesukker

Vand og gær røres sammen- Margarinen smuldres i melet.
Vand, salt, sukker, ymer og æg tilsættes og dejen æltes sammen. Stilles til hævning et lunt sted ca. 40 min.
Æg og sukker piskes sammen. De øvrige ingredienser til cremen tilsættes, og cremen varmes op til kogepunktet under piskning.
Dejen slåes ned og deles i 2-3 stk.
Rulles tyndt ud og skæres i firkanter ca. 10×10 cm. 1 spsk creme lægges på hver firkant. Dejen pakkes godt om cremen, og bollerne stilles på plade med sammenføjningen nedad.
Efterhæver ca. 10 min.
Bages 15-20 min ved 200º.
Bollerne pensles med smør og drysses med tesukker.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.