Kategorier

Fastelavnsboller-strutter og fastekringle

500 g mel
100 g smør
50 g sukker
50 g gær
2 dl mælk
1 æg
1 tsk salt
½ tsk kardemomme
100 g rosiner

Pynt:
Æggestrygelse

Mælken lunes, og heri opløses gæren, der dog ikke må varmes med op, mel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.

Dejen deles i 2 lige store dele, den ene halvdel til 15 fastelavnsboller, den anden halvdel deles igen til 8 strutter og til 8 fastelavnskringler. De tre dejstykker formes til kugler, som

hviler et par min. Dejkuglerne rulles ud i pølseform og deles i 15 eller 8 stykker efter det slags bagværk, man skal bage. Til fastelavnmsboller og strutter formes hver del til bolle og

anbringes på en smurt plade. I midten af de 8 strutter klippes et kryds, og hver flig bøjes ud til siden. De 8 dejkugler til fastekringler trilles ud i pølsefacon ca 35 cm og formes til

kringler og anbringes på en smurt plade. Hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket. Stryges med æggestrygelse og bages på ovnens midterste rille ved 200 grader i ca 15 min. Ovnen

skal have den rette temperatur fra starten.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.