Kategorier

Domatesli pilavis (tomatpilaf)

Tyrkisk, tilbehør, ris 6 personer

50 g margarine
1 løg, skåret i tynde skiver
1 dåse flåede tomater
1 fed hvidløg
½ tsk tørret basilikum
3 tsk persille
1 tsk salt
½ tsk peber, friskkværnet
350 g langkornet ris
900 ml vand
2 bouillon-terninger

Smelt margarinen i en stor gryde. Tilsat løgskiverne og lad det stege i 5-10 min. indtil de er bløde, men ikke brune. Tilsæt tomat, hvidløg, basilikum, persille, salt og peber og lad det stege i 3-4 min, der omrøres hyppigt. Tilsæt risene og bland det godt. Tilsæt vand og bouillon-terningerne og lad det hele koge kraftigt i ca. 3 min. Skru ned for blusset, kom låg over og lad det simre i ca 15-20 min. indtil væden er blevet absorberet. Skru ned for varmen, fjern låget, kom et viskestykke over og læg låget på igen. Lad pilaf’en “hvile” i 10-15 minutter, hæld over i en skål, rør op i risen med en langgrenet gaffel og server.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.