Kategorier

Crème Carème

(4 personer)

Denne champignonsuppe bliver helt klart bedst, hvis den laves på rigtig hønsekødsuppe med rigtig hønsekød i bunden af koppen. Men i erkendelse af, at de fleste mennesker har en travl hverdag, er der her taget udgangspunkt i hønsebouillon. Har du en rest rigtig hønsekødsuppe, bør du bruge den.

250 gram markchampignon
50 gram (rigtig) smør
1 tsk. god karry
½ tsk. basilikum, tørret
¼ fl. tør hvidvin
½ l. piskefløde samt
flødeskum af  ¼ l. piskefløde
¾ l. hønsebouillon (se anvisning på pakken) eller hj.lavet hønsekødsuppe
Smørbolle af ca. 50 gram margarine og
50 gram mel
125 gram hønse- eller kyllingebryst i strimler

De rensede marksvampe hakkes forholdsvis fint i smør. Karry og basilikum tilsættes i de sidste par minutter, inden hvidvin hældes på. Koges ned til det ½’ve. Piskefløden tilsættes og det koger yderligere ned til det ½’ve.
Bouillon eller hønsekødsuppe koges op og jævnes let med smørbollen. De to ting hældes sammen og justeres evt. i smagen med salt, karry og/eller basilikum.
Hønse- eller kyllingekødet fordeles i 4 ovnfaste suppekopper og suppen hældes over, ind til 1½ cm. fra kanten.
Den letpiskede flødeskum fordeles på toppen og det gratineres i ovnen under grillelementerne, til fløden har antaget en gylden farve.
Inden du bevæger dig ind til gæsterne, bør du sørge for, at hunde, katte børn og løse genstande er fjernet… Kopperne og suppen er meget varme……
Serveres med lun grovkornet flûte

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.