Kategorier

Indisk karrysuppe

(6-8 personer)

Om vinteren er der altid plads til kraftige supper og det orientalske præg gør denne suppe til noget ganske særligt. Den egner sig måske ikke til slankekure, men prøv den alligevel, så kan I jo have gået en lang tur i skoven først.

4 gulerødder
4 pæne porrer
½ selleri
4 løg
4 syrlige æbler (fx Belle de Boscop)
2 helt knuste laurbærblade
½ fl hvidvin (tør)
3-4 spsk karry
½ tsk ingefær
3/4 l piskefløde
Smør, salt og hvid peber

Gulerødder, porrer, selleri og løg renses og hakkes groft. Æblerne skrælles, kernehuse fjernes og de skæres i store stykker. Hønsekødbouillonen varmes op til den koger, og grønsager med de knuste laurbærblade kommes i. Hvidvinen hældes i, og når det er kogt op, skal det stå og simre blidt i ca 20 min. Derefter kommes suppen i en blender, men grønsagerne må ikke smadres. I mens svitses karry i gryden. Den blendede suppe hældes oveni, og det hele smages til med ingefær, salt og hvid peber. Det skal smage af noget! Lidt af piskefløden piskes til flødeskum. Resten af fløden hældes i suppen og den får et hurtigt opkog, der røres lidt rundt, retten er færdig!

Servering: Suppen serveres rygende varm, helst i forvarmede tallerkener, og til sidst anbringes en flot klat flødeskum i midten.

Kilde: Carsten Just Munch

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.