Kategorier

Appelsinkage

Sukkerbrødsdej:
4 æggeblommer
2 spsk lunkent vand
100 g sukker
6 tsk vanillesukker
100 g mel
100 g maizenamel
2 tsk bagepulver
4 æggehvider
50 g sukker

Fyld:
7,5 dl piskefløde
5 spsk koncentreret appelsinsaft
50 g flormelis
reven skal af 1 appelsin
4 spsk appelsinmarmelade

Pynt:
Appelsinskiver

Pisk æggeblommerne, vand, sukker og vanillesukker let og skummende. Bland mel, maizenamel og bagepulver. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt lidt efter lidt de 50 g sukker under stadig piskning. Læg æggehvideskummet ovenpå æggesnapsen. Sigt melblanding over, og vend det hele forsigtigt sam-men. Fyld dejen i en smurt springform. Bag straks kagen i forvarmet ovn på nederste rille ved 180-200 grader i ca 30 min. Lad kagen afkøle i ca 15 min i formen, inden den sættes til afkøling på bagerist. Del kagen i 3 bunde. Fordel appelsinmarmeladen på de to nederste bunde. Pisk fløden stiv, og vend forsigtigt appelsin- og citronsaft, florsukker og reven skal i med en skraber. Fordel 2/3 af flødeskummet over de to bunde med appelsinmarmelade og læg dem sammen. Læge dem sidste bund over og smør resten af flødeskummet på toppen og kanten af kagen. Pynt med appelsinskiver eller appelsinryttere.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>