Kategorier

Chokoladefondue

Fondue – Personer: 6

500 g frugt – jordbær, appelsiner, vindruer, udstenet svesker, syltet ingefær
2 dl fløde
2 spsk cognac eller rom

Skyld jordbærrene og lad dem dryppe tørre i en sigte. Pil hasperne af.
Pil appelsinerne og del dem i fileter.
Skyl vindruerne og nip dem af stilkene.
Skær ingefæren i mindre stykker. Anret frugten i små skåle.
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den i en tykbundet gryde ved svag varme.
Hæld fløden i og rør i chokolademassen, til den bliver blank. Kom cognac eller rom i og hæld fonduen i en lille fonduegryde.
Sæt gryden på rechauden. Stik frugten på fonduegaflerne og dyp dem i chokoladen.

Tip: Fonduen kan laves med frisk eller henkogt frugt. Du kan også vælge ananas, stjernefrugt, kirsebær, abrikoser og ferskner. Hvis du bruger henkogt frugt, skal den dryppe godt at i en sigte, inden du skære den i mindre stykker og anretter den i små skåle.

Hvis du ikke har en lille fonduegryde, kan et lille ildfast fad bruges i stedet for.

Tilberedning: Ca. ½ time

Kilde: Christian Phillip, 28 Sep 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.