Fondue – Personer: 4
Tomatsauce:
1 løg
100 g mayonnaise
1½ dl syrnet fløde 9%
saft af citron
3 spsk. Cumberlamdsauce
5 spsk. tomatketchup
salt
friskkværnet peber
1 spsk. cognac, kan undlades
Til fonduen:
400 g kyllingebryst
300 g oksefilet
salatblade
400 g babymajs
¾ l olie
Tilberedning: Ca. 50 min.
Pil løget og skær det i terninger. Rør mayonnaise og syrnet fløde sammen. Tilsæt løg og smag til med citronsaft, cumberlandsauce, tomatketchup, salt, peber og evt. cognac. Skær kødet i mundrette stykker og anret dem på salatblade. Giv mejsene et 2 min. opkog og lad dem dryppe tørre i en sigte. Kom mejsene i en skål. Varm olien op i en gryde på komfuret. Hæld den i fonduegryden og sær den på rechauden. Stik mejs og kød på fonduegaflen og steg den i den varme olie. Server tomatsaucen til.
Server krydderurtesmør, Roquefortcreme, Tomatchutney, flütes og rødvin til fonduen.
Kilde: Christian Phillip, 28 Sep 93