Kategorier

Chili chokolate sauce

Ingridienser:
1 tsk 3-peber
1 tsk stødt kanel
1/2 tsk stødte nelliker
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk koriander
1 tsk løgpulver
1 tsk hvidløgspulver
1 spsk oregano
2 spsk olie
1 dåse blændet tomat
2 dl grønsagsbouillon
1/2 øl (Tuborg kylly-kylle egner sig fortræffeligt)
1 kop kaffe
2 finthakkede jalapenos
2 hakkede chipotlechilier
300 gr mørk chokolade

Fremgangsmåde :
Krydderierne blandes i en skål.
I en tykbundet gryde varmes olien og 1 spsk af krydderiblandingen kommes i. Omrøres og syder i max. 30 sekunder.
Tomat, bouillon, øl og kaffe tilsættes. Smag til med jalapenos, chipotlechilierne og salt.
Mens sovsen står og simrer ved svag varme, kommes chokoladen i. Chokoladens formål, udover den smagsmæssige, er at jævne sovsen.
Når chokoladen er smeltet, er sovsen færdig.

Kan serveres til store okse bøffer.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.