Kategorier

Processor Hollandaise Sauce

(4 personer)

Saften fra 1/2 citron
Lidt hvid peber
1 1/4 dl majs eller jordnødde olie
Lidt salt
1 1/4 dl smeltet smør

Kog citronsaft, æg, salt og peber i food processoren. Bland det deri i et til tre sekunder. Tilsæt smørret mens det kører, tilsæt derefter olien. Lad det blende i processoren i 20 sekunder

indtil det er ensartet.

Variationer:

Mouseline sauce: Som til Holandaise og tilsæt 1.2 dl flødeskum

Figaro sauce: Som til holandaise og tilsæt 2 spiseskefulde tomatpuré og 1 teskefuld hakket persille.

Senneps Hollandaise: Som til Hollandaise og tilsæt 2 spiseskefulde dijon sennep.

Maltaise Sauce: Som til Holandaise og tilsæt 1 teskefuld fintrevet appelsinskal.

Alle velegnede til fisk og grøntsager.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.