4 personer
Traditionel filippinsk opskrift. Bilig – let at lave – smager godt !
1 stor kylling
2-3 zitauerløg
Marinade:
3 dl soyasauce
1½ dl citronsaft (gerne fra flaske)
½ tsk sukker
4-5 laurbærblade
2 fed knust hvidløg
¼ tsk stødt peber
Kyllingen skæres ud i 6-8 stykker. Marinaden blandes. Kyllingestykkerne lægges i skål – marinaden hældes over. Marinaden skal dække kyllingestykkerne. Skålen dækkes med et låg/alufolie og stilles køligt i et døgn.
Tag de marinerede kyllingestykker op og steg dem i en bradepande i ovnen ved 190 grader i ca. 40 min. Ca. halvdelen af marinaden hældes ved kyllingestykkerne inden stegningen. Stykkerne vendes et par gange under stegningen.
De sidste 5 minutter af stegetiden dækkes kyllingestykkerne af løg-ringe, som steger med.
Servering: Efter stegningen anrettes kyllingerne på et fad, dekoreres med friske løgringe og serveres med løse ris. Marinaden fra bradepanden hældes op i en skål og serveres som sovs. Man kan evt. koge den del af marinaden, der ikke har været ved under stegningen, ind og blande den i for at få en større portion sovs. Serveres med rødvin eller øl/vand.
Kilde: Rosemarie dela Concepcion