Kategorier

Catalinsk kylling

Fjerkræ 4 personer
 
2 kyllinger
1½ dl olivenolie
1 mellemstort løg
1 fed hvidløg
1 laurbærblad
2 dl tør hvidvin
1 rød peberfrugt
Salt – friskkværnet peber
2½ dl langkornede ris
1 tsk safran
2 spsk smør

Rengør kyllingerne, dup dem tørre og del dem i kvarter. Drys rundhåndet med salt og peber. Ophed olien i en kasserolle og brun stykkerne. Tag kødet op. Hak løgene og svits dem i kasserollen. Kassér frøstol og stilk, skær peberfrugten i strimler og svits dem. Læg kødet ovenpå og tilføj laurbærbladet og vinen. Lad retten simre et kvarters tid. Eventuel indmad kan sønderdeles med blenderen og kommes ved. Smelt smørret i en gryde og tilføj safran, salt og hvid peber. Svits risen og anbring kyllingestykkerne ovenpå. Hæld resten af kasserollens indhold over, tilsæt 4 dl vand, læg låg på og lad retten snurre til risen er kogt. Hold øje med at risen ikke koger tør – tilsæt evt. ekstra vand.

I stedet for safran kan anvendes gurkemeje til den gule farve..

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag. John Erik Hansen 27-03-1996.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>