4 personer
Krydderierne giver en guddommelig smag.
1 stor kylling (1500 g)
2 fed hvidløg (store)
paprika (rosen)
Knorr aromat
Knorr klassisk fransk krydderiblanding
salt og peber
fedtstof – smør eller olie
1 kg kartofler
Kyllingen deles i 4 stykker. 1 fed hvidløg presses og fordeles over kyllingestykkerne. Paprika og de 2 Knorr krydderier drysses over samme med en smule salt og peber. Et par smørklatter fordeles over stykkerne – eller et par dråber olie. Kyllingestykkerne lægges i en bradepande stilles i ovnen under en tændt grill. Grilles indtil skindet tager farve. Ovnen stilles på 180 grader og stykkerne steger videre i 45 min. Til slut en hurtig tur under grillen. Dryp ofte med stegeskyen.
Kartoflerne vaskes grundigt og skæres i både, lægges i en bradepande og steger sammen med kyllingen i 45 min. Kartoflerne drysses med et presset hvidløgsfed og salt og peber.
Serveres med kartoflerne og grøn salat, med en syrlig dressing.
Kilde: Villy Erichsen