Kategorier

Devonshire chicken

(Kylling med kartofler og løg)
ca 1,3 kg kylling delt i 4 dele

mel
30 g smør
2 løg i skiver
500 g. store kartofler i skiver
salt og friskkværnet peber
1 kop varm hønseboullion (af terning)
1 kop engelsk æblevin / Penshurst (anden frisk hvidvin kan også anvendes)
¼ kop friskrevet ost
finthakket persille

Ovnen forvarmes til 180 grader. Kyllingestykkerne vendes i mel og brunes let i en pande med smør. Halvdelen af løg og kartofler lægges i en gryde og drysses med salt og peber. Kyllingestykkerne lægges på, hvorefter det næste lag kartofler og løg lægges ovenpå. 1 kop varm boullion samt 1 kop hvidvin hældes over. Det hele brasseres i een time i ovnen under låg. Ovnen stilles nu på 200 grader – osten hældes over og retten brasseres endnu ½ time UDEN låg indtil osten er brun. Drysses med friskhakket persille inden servering.

Kilde: Ebbe Søndergaard

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>