Kategorier

Brune kager

 Antal: ca. 400 stk.

  • 500 g smør
  • 450 g sukker
  • 250 g lys sirup
  • 15 g potaske
  • 1 brev nelliker = 8 g
  • 25 g kanel
  • 75 g pomeransskal
  • 100 g mandler
  • 1 kg mel

Smør, sukker og sirup varmes op under omrøring til det syder i kanten. Fjernes fra varmen. Potasken udrøres i lidt koldt vand og tilsættes. Krydderierne drysses i sammen med hakket pomeransskal og smuttede mandler, der er snittet groft på langs. Massen afkøles, til den er håndvarm, og melet æltes i. Dejen trilles i tykke pølser, som lægges koldt nogle timer eller dage, som det passer bedst. Udskæres i tynde kager og bages ved 180C i 6-8 min.

 
 
 

 

 


Minder om denne opskrift:

Comments are closed.