Kategorier

Skårne brune kager

250 g smør
250 g sukker
125 g sirup
1 tsk potaske
1 tsk kanel
½ tsk nelliker
125 g fint hakket sukat
65 g groft hakkede mandler
500 g mel

Smør, sukker og sirup bringes i kog. Potasken, udrørt i 1 spsk varmt vand, tilsættes, og lidt efter røres krydderier og mandler i. Det er vigtigt, at massen ikke opvarmes mens og bagefter potasken tilsættes! Hvis dette sker vil kagerne ikke blive så gode og vil være næsten umulige at skære ud. Når massen er nogenlunde kold, æltes melet i, og dejen formes til pølser, der stilles koldt. Ikke så koldt som i et køleskab, da det også vil få dejen til at smuldre. Efter nogle timer eller næste dag skæres dejen i papirtynde skiver. Bages på smurt plade eller bagepapir ved svag varme (160-170°) i 8-10 min.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.