Kategorier

Brownies

Antal: ca. 20 stk

  • 75 g mørk bitter chokolade
  • 2 æg (vægtklasse 3)
  • 185 g mørk farin
  • 75 g let hakkede valnøddekerner
  • 75 g hvedemel
  • 75 g smør
  • Pynt:
  • 25 g overtrækschokolade
  • 20 halve valnøddekerner
  • evt. flødeis

Chokoladen brækkes i mindre stykker og smeltes i vandbad. Pisk æggene sammen og pisk farinen i. Pisk let og luftigt. Pisk den smeltede, afkølede chokolade i. Bland nødderne med melet. Smelt smørret og lad det køle af til håndvarmt. Rør melet i med let hånd og rør det smeltede smør i til slut. Fyld dejen i en form på 20 x 25 cm, som er belagt med bagepapir. Bred dejen ud, så den er lige tyk over det hele. Bag kagen på midterste rille ved 150 grader i ca. 40 minutter. Tag den ud og skær den i passende stykekr, mens den er varm. Dekorér de kolde stykker brownies med lidt smeltet chokolade og en halv valnøddekerne.

Servering: Hvis du synes kan kagerne serveres med en god klat letfrossen flødeis, og være en delikat dessert efter en god middag.

Kilde: Ude og Hjemme, nr 51 1995.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.