Kategorier

Brune kager

Antal: ca. 100 stk.

125 g dulle
100 g sukker
100 g (¾ dl) sirup
4 g (1 tsk) potaske
2 tsk vand
½ tsk kardemomme
½ tsk ingefær
½ tsk nellike
1 ½ tsk kanel
25 g finthk. pomeransskal
25 g smuttede hk. mandler
250 g (4-4¼ dl) mel

Opvarm dulle, sukker og sirup til kogepunktet, tag gryden af varmen.
Udrør potaske med koldt vand. Rør det i sirupsmassen, afkøl massen til den er lunken.
Tilsæt øvrige ingredienser. Ælt dejen godt sammen. tril dejen til 5 cm tykke pølser. Læg dem koldt 1-2 døgn.
Tænd ovnen og indstil den på 175º
Skær kagerne i meget tynde skiver. Sæt pladen på øverste ribbe og bag dem 6-7 min.

Kilde: Brian og Jeanette

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.