Kategorier

Chokoladekage med valnød og pære

95 g mørk chokolade
75 g valnødder
180 g mørk chokolade
125 g smør
2 æg
75 g sukker
korn fra ½ stang vanille
1 tsk kanel
1 spsk stærk kaffe
100 g mel
750 g meget modne pærer
smør og sukker til formen

Hak 95 g chokolade groft. Hak valnødderne groft. Bland de to ting i en skål og stil den væk.
Hak 180 g chokolade og smelt det sammen med smørret i en lille gryde over svagt blus. Tag gryden af blusset.
Forvarm ovnen til 180º
Pisk æg, sukker, vanillekorn og kanel meget luftigt i en skål,. Rør kaffe og den smeltede chokolade i. Sigt melet i og vend det i massen. Vend til sidst chokolade-valnøddeblandingen i.
Skræl pærerne, del dem i kvarte og fjern kernehuset.
Smør en springform med en diameter på 24 cm. med smør og drys den med sukker. Hæld det overskydende sukker væk. Læg pærestykkerne i bunden af formen og hæld dejen over.
Bag kagen i ca. 55 min. Tag den ud og lad den køle let af i formen før servering.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>