Kategorier

Skagens-kage

Dej:
175 g smør
200 g melis
knap 1½ dl mørk puddersukker
1½ dl sur mælk eller fløde
150 g mel
1 strøget tsk bagepulver
1 lille tsk salt
75 g hakkede nøddekerner
75 g hakkede rosiner
2 æg

Glasur:
150 g smør
½ dl mælk
1 dl mørk puddersukker
150 g sigtet florsukker

Pynt:
Valnødder

Først røres smør og de to slags sukker blødt, og heri de hele to æg. Derpå mel, bagepulver, salt, hakkede nøddekerner og rosiner, og til sidst den sure mælk eller fløde. Dejen røres hurtig sammen med en ske og håndkraft. Kommes i en velsmurt form (ca 1 ½ l) drysset med rasp og bager på nederste rille ved 200 grader i ca 50 min. Prøv med en tandstikker og se om kagen er gennembagt. Kog imens den lidt specielle glasur, der smager som karamel. I en gryde smelter smør og puddersukker, og dette koger med mælken i ca 3 min. Det er svært at sige helt præcis, men glasuren skal være tyk, næsten som en stuvning. Tages fra varmen; heri røres det sigtede florsukker, glasuren afsvaler og skal hældes kold over den bagte kage, der pyntes med valnøddekerner. Er glasuren for tynd, løber den af kagen og skal så koge lidt længere. Kagen er pragtfuld og kan fryses, men uden glasur.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>