Kategorier

Brosten

Antal: ca. 40 stk
250 g mel
½ tsk bagepulver
125 g sukker
½ tsk stødt ingefær
1 tsk kardemomme
1 tsk vanillesukker
180 g smør/margarine
1 æggeblomme
Pynt:
125 g flormelis
1 æggehvide til pensling
mandelflager
Bland mel, bagepulver, sukker, ingefær, kardemomme og vanillesukker godt. Skær det kolde smør i små stykker og smuldr det i melblandingen. Arbejd det godt sammen, inden dejen samles med æggeblommen. Lad dejen hvile køligt i 45 min. Rul dejen ud på et melbestrøet bord til 2 mm i tykkelsen. Skær den ud med en klejnespore i firkanter ca. 4×4 cm. Læg dem på en bageplade med lidt afstand. Pisk æggehvide og flormelis sammen til en tyktflydende masse. Smør hver kage med glasurblandingen og dekorer med lidt mandelflager. Bag kagerne på midterste rille ved 190 grader i 8-10 min., til de er gyldne og sprøde.

Kilde: Ude og Hjemme, nr 48 1995.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>