100 g mørk farin
2 dl mørk sirup
150 g smør
3 tsk stødt kanel
2 tsk stødt ingefær
½ tsk stødt nellike
1 tsk kardemomme
2 tsk natron
2 tsk meget fint hakket pomeranskal
1 æg
550 g mel
Glasur:
125 g flormelis
1 æggehvide
Tilberedningstid: Ca 40 min
Hviletid: Mindst 1 time, helst 1 døgn
Bagetid: 12 – 15 min pr. plade
Smelt farin, sirup og sukker i en tykbundet gryde for svag varme og rør alle krydderier samt natron og pomeranskal i.
Lad dejen køle lidt af og rør først ægget og derefter melet i. Saml hurtig dejen med hænderne og stil den køligt, meget gern til næste dag. Så rulles den ud til en ca ½ cm tyk plade, som skæres ud med en skarp kniv eller stikkes ud med forme til forskellige figurer.
Læg figurerne på en bageplade, smurt eller beklædt med bagepapir.
Rør flormelis og æggehvider meget grundigt, til det bliver en sej og smidig masse, og dekorér figurerne med glasuren.
Sæt pladen midt i en ca 185 grader varm ovn og bag kagerne i ca 12 – 15 min.