Kategorier

Bønnesalat med feta

Salater, ost 4 personer

Salat:
100 g black eye bønner
3 dl vand
½ liter grønsagsboullion
1 fed hvidløg
1 kvist timian
1 laurbærblad
250 g frosne haricots verts i mindre stykker

Marinade:
1 spsk hvidvinseddike
½ tsk groft salt
Friskkværnet peber
3 spsk olie
1 spsk friskhakket persille
200 g feta i tern

Tilbehør:
Groft brød

Skyl black eye bønnerne og sæt dem i blød i koldt vand i ca. et døgn. Hæld dem til skyldning i en sigte. Bring bouillon tilsat hvidløg, timian og laurbærblad i kog. Tilsæt de udblødte bønner og kog dem ved svag varme og under låg i 35 min Tilsæt de grønne bønner. Bring atter de 2 slags bønner i kog. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Hæld bønnerne til afdrypning i en sigte og lad dem dryppe af. Fjern hvidløg, timian og laurbærblad.

Marinade: Pisk eddike, salt og peber sammen. Pisk olien i lidt efter lidt. Tilsæt persille og smag til. Vend de lune bønner i marinaden og stil dem tildækket i køleskabet i mindst 45 min.

Ved serveringen: Læg feta, bønner og marinade lagvis i en salatskål.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.