Kategorier

Blåbærpie

Dej:
2 ½ dl mel
knap 1 dl sukker
½ tsk bagepulver
150 g smør
2 spsk vand
1 æggeblomme
smør til formen

Fyld:
2 dl blåbær
½ dl sukker

Bland mel, sukker og bagepulver. Smuldr fedtstoffet i melblandingen. Kom vand eller æggeblomme i. Arbejd hurtig dejen sammen. Lad den stå koldt 15 min. Rul dejen ud til to små kager, ca 15 ca i diameter. Hvis man udruller dejen mellem to stykker smørrebrødspapir, går det nemmere. Smør en tærteform og dæk bund og kanter med det ene stykke dej. Bag bunden i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca 8 min. Kom bær i den forbagte bund og strø sukker over. Læg det andet stykke dej over som låg. Lav nogle snit i låget så dampen kan forsvinde. Bag pien i ovnen ved 175 grader i ca 20 min. Server pien lun.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.