Kategorier

Kanelflan fra Alsace

Dej:
3 dl mel
125 g smør
2 spsk sukker
1 æggeblomme
3 spsk vand
1 dl piskefløde
halve valnøddekerner

Fyld:
1 dl sukker
1 1/4 spsk kanel
3 dl piskefløde

Hak mel og fedtstof sammen. Tilsæt sukker, æggeblommer og vand og arbejd dejen hurtig sammen. Du kan også lave den i køkkenmaskinen. Pak dejen i plastfolie og lad den hvile i køleskabet ca 1 time. Rul dejen ud på et melet bord. Beklæd en pieform med løs bund, ca 24 cm i diameter, med dejen. Klem den godt fast op af formens kant. Prik bunden med en gaffel og forbag den i 10 min ved 200 grader på midterste rille. Bland sukker og kanel til fyldet og rør blandingen i 2 dl upisket fløde. Hæld blandingen i pieformen og bag den yderligere 20 min. Lad pien køle og tag den ud af formen. Fløden stivner, når den bliver kold, så pien er let at skære i pæne stykker. Pisk 1 dl fløde til skum og sprøjt små rosetter i kanten. Pynt med halve valnøddekerner.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>