Kategorier

Ribspie

Dej:
3 ½ dl hvedeme
125 g smør
4 spsk sukker
1 æg

Fyld:
1 l ribs
3 æggehvider
1 ½ dl sukker

Kom hvedemel, fedtstof, sukker og æg i en køkkenmaskine. Kør det hele til en smidig og godt blandet dej og lad den stå koldt i mindst 30 min. Tryk dejen ud i en form med lige kanter, gerne en springform, ca 22 cm i diameter. Prik bunden med en gaffel og bag den halvfærdig ved 200 grader på nederste rille i ca 15 min, uden at dejen får ret meget farve. Tag bunden ud og lad den køle. Skyl og nip ribsene. Pisk æggehviderne til hårdt skum og vend sukkeret i med en gummiskraber. Læg halvdelen af ribsene på piebunden, bland resten i marengsdejen og læg den i formen. Bag pien ved 150 grader i ca 30 min, så både marengsdej og piedej får lidt farve. Lad den køle før serveringen.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>