Kategorier

BaBa au Rhum

(12 personer)
En klassiker fra det franske køkken.
Bruges oftest som dessert, men er velegnet til “Den store kagebuffét.

130 gram rosiner
3 dl. mørk rom (Captain Morgan)
15 gram gær
2 spsk. vand
250 gram hvedemel
25 gram sukker
½ tsk. salt
4 æg, str. M
100 gram blødt (rigtig) smør
+ smeltet smør & mel til formene

Sukkerlage af:
1 l. vand samt
500 gram sukker
Captain Morgan rom til at
dryppe kagerne med
Reven skal af 1 citron

Start med at sætte rosinerne i blød i rom. Her skal de stå i 4 timer. Dæk skålen til med film, så “sprutten” ikke fordamper.
Rør vand og gær sammen. Hæld melet i et dejfad og lav en fordybning i midten. Hæld sukker, salt, 2 af æggene og gæropløsningen i fordybningen og bland det med melet, lidt efter lidt. Ælt det godt igennem med en grydeske og tilsæt derefter de 2 sidste æg under rask omrøring. Rør det bløde smør og ½’delen af rosinerne i dejen. Gem den resterende ½’del af rosinerne og rom’en de har marineret i. Dæk dejfadet med smurt plastfilm og lad dejen hæve til det dobbelte, på et lunt sted.
Smør 12 små lerforme, eller 1 randform, med smør og drys mel i, så det er belagt på alle flader og kanter. Slå atter dejen ned og fordel den i formene. Igen skal kagerne efterhæve til dobbelt størrelse under plastfilm. Skal derefter bages i ca. 20 min. ved 200° C. (30 min. hvis det er en randform)
Lad kagerne dampe af en 10 min. tid, hvorefter de forsigtigt vendes ud af formene og  lad dem afkøle helt, på en bagerist.
Kog vand og sukker til en sukkerlage ved svag varme. Dyp kagerne i den varme sukkerlage og lad dem ligge deri (ikke alle 12 på én gang !) til der ikke kommer flere bobler. Placér de “glaserede” kager på en rist til afdrypning.
Dryp kagerne med rosin-rommen spædet med lidt extra rom og anret dem med flødeskum, lidt reven citronskal og resten af rosinerne.

Tip:
Bruger du Italiensk hvedemel med et stort Glutenindhold, bliver kagerne extra luftige.
I stedet for flødeskum, kan du servere gennempisket, 38% Crème Frâiche til

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>