Kategorier

BANANSORBET

Der anvendes : Til 4 personer

3-4 modne, fine bananer
1½ dl. vand
saften af ½ citron
½ dl. sukkerlage

Sukkerlage af :
1 dl. vand
40 gram sukker (½ dl. vand)
evt. lidt reven citronskal

Fremgangsmåde : Arbejdstid, ca. 20 minutter – Frysetid, ca. 4 timer

1 : Begynd med sukkerlagen. Kog vand og sukker klart til sukkeret er opløst. Evt. tilsættes reven citronskal. Si lagen, hvis der er brugt citronskal.

2 : Skræl bananerne og mos dem sammen med citronsaft, vand og ½ dl. af den kolde sukkerlage

3 : Kom straks sorbetmassen i en plast eller porcelæn form og sæt den i fryseren. Den mørkner hurtigt. Rør i sorbetmassen med jævne mellemrum. Husk at skrabe siderne ned hver gang.

5 : Tag sorbeten ud, når den er næsten færdigfrosset og pisk den godt igennem, bedst i blender, men et piskeris kan også klare det. Sæt den tilbage i fryseren og lad den fryse færdig, men ikke stenhård.

6 : Tag sorbeten ud af fryseren kort før den skal serveres. Pisk eller rør den igennem. Fordel den i kolde glas og server straks.

Tips : Anden frugtpurè kan bruges. Efter længere tid i fryseren skal sorbeten helst halvtøes, piskes igennem og fryses igen. I øvrigt som pkt. 6. Holdbarhed i fryseren, ca. 3 måneder.

Minder om denne opskrift:

1 comment to BANANSORBET

  • Søren Hansen

    Kan denne sorbet laves dagen før, og hvordan håndterer man den i såfald, da jeg antager er den er helt totalt bundfrossen?