Kategorier

Thyge’s gode sandkage

4 portioner mindst

500 g margarine
500 g sukker
500 g mel
evt. 50 – 75 g mørk chokolade skåret i små stykker
10 – 12 æg

Margarine og æg tages ud af køleskabet mindst 1 time før man går igang med at lave dejen. Margarine og sukker røres sammen med håndmixer/piskeris – længe og meget grundig. 3 æg tilsættes og røres i dejen – grundigt. De resterende æg deles, og blommerne tilsættes to ad gangen – der røres grundigt for hver tilsætning af blommer. Melet tilsættes lidt ad gangen – der røres grundigt hver gang. Hvid der skal chokolade i kagerne, skæres chokoladen lige fra køleskabet og blandes i melet inden tilsætning. 2 bageforme smøres og meles. Ovnen varmes op til 200 grader celcius. Æggehviderne piskes HELT stive og vendes FORSIGTIGT i dejen (med en stor grydeske), til alle hviderne er opsuget, og dejen er helt ensartet. Dejen fordeles i de to smurte forme. Sandkagerne bages først 15 min. ved 200 grader celcius og derefter ca. 1 time og 15 min. ved 150 grader celcius. Når bagetiden er ved at være til ende, kan man prøve at stikke i kagerne med en strikkepind. Hvis der ikke hænger noget fast i strikkepinden, er kagerne færdige. Kagerne hviler et par minutter i formene & tages forsigtigt ud. De lægges først til afkøling på siden på et træskrebræt 10-15 minutter. (vendes evt. fra side til side et par gange). og afkøles derefter helt på en bagerist. På denne måde undgås at kagerne falder fra hinanden / bliver klæge osv., og de falder heller ikke så let sammen. God fornøjelse – og husk at det vigtigste er at røre grundigt.

Servering: Sandkagen serveres morgen – middag – aften. Gerne med cognac eller likør som tilbehør.

Kilde: Allan Grøne

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.