Der anvendes : til 4 personer
kødboller af :
400 g hakket kød : Svinekød, kalvekød eller en blanding med så lav en fedtprocent, som økonomien og udbudet – på det tidspunkt du køber ind – tillader
1 dl bulgur, skylles og koges 8 minutter, afkøles
2 finthakkede skalotteløg, eller 1 rødløg
1 helt æg
1 ekstra æggehvide
2 spsk. skummetmælk
1-2 spsk. hvedemel
havsalt og friskkværnet peber
Sovsen :
2 finthakkede skalotteløg
karry
½ liter kyllingefond
2dl skummemælk
2 spsk. maizena mel
Salt, peber og lyst rørsukker
Fremgangsmåde :
kødboller : Farsen røres og sættes på køl en halv times tid. Form farsen til store boller, som koges i vand. Koges ca. 10 minutter ved svag varme. Når kødbollerne lægger sig øverst i gryden, så er de færdige.
Sauce : 2 finthakkede skalotteløg brændes af i bunden af en gryde sammen med karryen, herefter tilsættes en halv liter kyllingefond. Koges i 10 minutter. Jævnes med 2 dl skummetmælk, der er rørt med 2 spsk. maizena mel. Sovsen kan nu justeres med kyllingefond efter behag. Smages til med salt, peber og et anstrøg lyst rørsukker.
Servering : Hæld saucen over kødbollerne – og server med ris til.
Kilde : Danmarks Radio, max 30%