Kategorier

ANDEFOND

Der anvendes :
2 ½ kg. andeskrog
1 gulerod
1/4 selleri
1 løg
1 porrer
1 persillerod
5 sorte peberkorn
3 laurbærblade
1 kryddernellike
5 fed hvidløg
1 kvist timian
1 knivspids salt
5 liter vand

Fremgangsmåde :
1 : Brun andeskroget i ovnen til det er gyldent mørkebrune. Overskydende fedt hældes fra, og skroget kommes i en gryde som kan rumme både vand og andeskrog. Det dækkes med vand, det hele koges op og der skummes hyppigt.

2 : Grøntsagerne (løg undtaget) skæres i stykker og brunes i en gryde, hvorefter de kommes i gryden med andeskrog sammen med saltet. Det koges igennem, skummes og krydderierne tilsættes.

3 : Det uskrællede løg flækkes og brunes på en pande til det er fuldstændig sort og karamelliseret. Kom løget i fonden, dette giver ekstra farve til fonden. Den koger nu i ca. 8 timer og sigtes. Kog til den er reduceret til ca. halvdelen, hvorefter den stilles i køleskab og er klar til brug.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>