Kategorier

Amerikansk salat

2-3 romainesalathoveder
1 fed hvidløg til salatskålen

1 ds. ansjosfileter i olie (de flade, netto 56 g)
6 spsk olivenolie (brug en god kvalitet, men ikke ekstra jomfruolie netop her)
3 spsk citronsaft
2 tsk dijonsennep
1 stort æg

croutoner af 4-6 skiver sandwichbrød uden skorpe
ca. 60 g parmesanost (brug en kartoffelskræller og skræl spåner af osten)

Kassér salathovedernes grove yderblade. Skyl de resterende blade, slyng dem tørre, og riv dem i mundrette stykker.
Gnid salatskålen med overskåret hvidløg, og læg salatbladene i skålen.
Læg afdryppede ansjosfileter i en morter, og steg dem til en pasta med olie og citronsaft. Bland sennep i.
Hæld dressingen over salaten og bland let.
Læg ægget i kogende vand, og lad det trække i 2-3 minutter. Afkøl det hurtigt under den kolde vandhane, pil det, og dryp den flydende æggeblomme over salaten. Bland igen. Tilsæt brødcroutoner og ost, bland, og servér straks.
Salaten blev engang i 20′erne kreeret af Mr. Cæsar Cardini, italiensk immigrant, som drev restaurant i den lille mexicanske grænseby Tijuana.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.