Kategorier

Banan-sesammos

2 spsk upolerede sesamfrø
1 usprøjtet citron
2 modne bananer
2 spsk usaltet tahin (sesammos)
1 fast banan

En pande vares op. Sesamfrøene ristes ved svag til middel varme uden fedtstof og under stadig omrøring, til de dufter ganske svagt. Ved ristningerne bliver sesamfrøenes aroma mere koncentreret, og de får en nøddeagtig smag.
Citronen vaskes grundigt i varmt vand og tørres. Et ca. 2 cm. langt stykke skæres af skallen, men så tyndt, at intet af det hvide lag nedunder følger med, det her nemlig en bitter smag. Citronskallen hakkes fint. Citronen presses.
De modne bananer moses med en gaffel eller pureres i blender. Bananmosen blandes straks med citronskal, og citronsaft (gem 1 spsk). Tahin rører i bananmosen. Tahin indeholder meget vegetabilsk olie. Derfor bliver den nemt harsk og bør opbevares i køleskab. Før anvendelsen stilles den et stykke tid ved stuetemperatur ellers er den sej og vanskelig at forarbejde.
Mosen fordeles i 4 skåle. Den faste banan skæres i skrå skiver. De arrangeres på mosen og dryppes med resten af citronsaften. Sesamfrøene strøs over.
Knækbrød smager udmærket til. I stedet for smør kan man smøre tahin på brødet.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>