Kategorier

Aioli – fransk hvidløgsmayonnaise

4-6 fed hvidløg
1 æggeblomme (ikke for kold)
½ tsk sennepspulver
1 spsk vineddike
½ tsk salt
2½ dl olie (ikke for kold)
ca. ½ dl vand
hvid peber

Pil og pres hvidløgsfeddene. Kom hvidløg, æggeblomme, sennepspulver, vineddike og salt i en skål.
Pisk olien i lidt ad gangen. Først dråbevis, så olien piskes helt ind i æggeblommen, så lidt mere ad gangen..
Rør vandet i til sidst, så saucen får den rette konsistens, og smag til med salt og hvid peber.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>