Kategorier

Abrikossorbet

8 personer

250 g tørrede abrikoser
5½ dl vand
400 g hugget sukker
skal af 1 citron
skal af 2 limefrugter
½ dl citronsaft
1 dl æggehvide

Udblød abrikoserne i vandet natten over. Si vandet fra og kom det i en tykbundet gryde sammen med det huggede sukker. Bring det i kog og lad det koge kraftigt i 2-3 min. Tag det af blusset og rør citron- og limeskallerne, der er snittet meget fint uden det hvide, i siruppen. Kom de udblødte abrikoser i en blender. Blend dem til puré og tilsæt siruppen i en tynd stråle. Si puréen, rør citronsaften i og lad det køle af. Stil den kolde puré i fryseren og lad den fryse til en grødet masse. Pisk æggehviderne meget stive og pisk dem i den frosne abrikospuré for svag hastighed med en elpisker. Frys nu den færdige sorbet. (Kan laves i god tid i forvejen, hvis du har plads i fryseren).

Server sorbeten i kugler i høje glas og giv sprøde Blondekager med pistacier til.

Kilde: Ude og Hjemme, nr 46 1995.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.