(ca. 12 personer)
1 rensdyrkølle 3-3½ kg
1 spsk grønne peberkorn (madagascarpeber)
1 spsk røde peberkorn (baies rouges)
1 spsk friske timianblade
50 g dulle
2½ dl vand
4 dl piskefløde
salt og peber
Bed slagteren om at udbene og snøre køllen. Få endelig benet med hjem.
Knus de 2 slags peber med timian i en morter og smør det på kødet.
Varm dullen i en stegegryde og brun kødet godt på alle sider. Krydr med salt. Læg benet ved og spæd med vand og halvdelen af piskefløden. Lad stegen snurre under låg 1½-1¾ time, til et stegetermometer viser 62-65º. Tag stegen op og lad den hvile tildækket i 20 min.
Si skyen over i en anden gryde og kog den op. Tilsæt resten af piskefløden og jævn evt. saucen med lidt majsstivelse. Smag til med salt og peber.
Please tell me : what is “dulle”?? and where is it for sale ??
yours Jannie
Dulle is an old word for butter.