Kategorier

Dyreryg

Vildt 1 person

Marinade:
3 dl vineddike
1½ dl olivenolie
3 fed knuste hvidløg
3 spsk knuste enebær
Kviste af valgte krydderier

Dyreryg:
1½ kg dyreryg

Marinaden blandes af de angivne ingredienser, dog kan der selv vælges de krydderier som menes værende rigtige. Selve dyreryggen trimmes for fedt, hinder eller brusk. Læg stegen i en stor stegepose eller plastpose til madvarer og hæld marinaden ved. Snør posen tæt sammen med et stykke bomuldsgarn. Tryk posen, så stegen bliver dækket med marinade. Læg den i et stort fad og stil den i køleskabet i 4-5 dage. Vend stegen ca. hver 8 time. Herved får smagen fra marinaden mulighed for at trænge ind overalt i kødet. Tag stegen ud af posen og læg den på en rist i et stegefad/bradepande. Barder den med bacon/spæk eller pensl den med olie. Steges ved 170 – 250°, i 1½ time herefter skal den hvile i ca 10 min til et kvarter. Serveres med hasselbagte kartofler, vildt sauce og evt. årstiden’s grøntsager.

Kilde: Politikkens Nye Kogebog

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.