Vildt 6 personer
2 kg dådyrryg
125 g bacon i skiver
Salt, peber
1 knsp. Salvie
80 g smør
2½ dl bouillon
Sauce:
1 1/4 dl rødvin
2 spsk mel
2 dl piskefløde
Vend bacon i salt og peber. Spæk dådyrryggen med bacon og gnid den med salt, peber og salvie.
Brun ryggen i smør i en stor stegepande. Hæld kogende bouillon ved og læg låg på. Stil gryden i midten af ovnen ved 160°c i ca. 1½ time.
Tag ryggen ud af ovnen, og lad den hvile tildækket på et fad. Kog gryden af med vinen. Jævn saucen med mel, der er rørt ud i lidt koldt vand. Lad saucen koge ind ca. 5 min Tilsæt evt. Lidt kulør. Tag gryden af varmen og rør fløden i saucen. Smag til med salt og peber.
Sådan skæres dådyrryggen ud: Løsn fileterne fra ryggen og skær dem ud på tværs i tynde skiver. Læg skiverne tilbage på rygsøjlen.
Serveringsforslag: Hvide og brune kartofler, Waldorff-salat.
Kilde: Martin Koch Villefrance, 5/3-96