Kategorier

Dådyrbov

Vildt 5 – 6 pers.

1 kg dådyrbov uden ben
Salt, peber
100 g bacon i skiver
40 g smør
1 1/4 dl vand
1 1/4 dl rødvin
2 løg
1 gulerod
1 laurbærblad
3 enebær
2 allehåndekorn
1 citronskal
3 tsk maizenamel
1 dl cremefraiche

Gnid dådyrboven med salt og peber. Bind baconskiverne omkring med en bomuldssnor

Brun boven i smør i en stegegryde ca. 10 min og stil den derefter i ovnen ved 160°c i ca. 1 time. Tilsæt vand og vin under stegningen

Skær løg og gulerod i små terninger og tilsæt dem sammen med laurbær, knust enebær, allehånde og citronskal efter ca. 15 min stegetid

Tag boven ud af ovnen og lad den hvile tildækket på et fad. Imens sies stegeskyen. Jævn saucen med maizenamel rørt ud i lidt vand. Kog saucen op. Tag gryden af varmen og rør cremefraiche i

Serveringsforslag: Hasselbach-kartofler, haricot verts, cherrytomater, skalotteløg.

Kilde: Martin Koch Villefrance, 5/3-96

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.