Kategorier

Wienerbrødsdej – Hanekam og romsnegle

25 g gær
2 dl mælk
1 spsk sukker
1/4 tsk salt
400 g mel
200 g smør
Gæren smuldres i dejfadet. Hæld lidt af den kolde mælk i, rør gæren glat og hæld resten af mælken i. Tilsæt sukker, salt og det meste af melet. Ælt dejen hurtig sammen; den må ikke æltes som en brøddej, det vil gøre den vanskelig at have med at gøre. Rul dejen ud på melet bord, ca 1 cm tyk. Skær smørret, som skal være koldt men ikke hårdt, i skiver (det gøres nemmest med en ostehøvl) og dæk 2/3 af dejen med smør. Fold dejstykket uden smør over det smørbelagte og fold derefter den sidste del af dejen over. Rul dejen til dobbelt længde og læg den 2 gange sammen. Rul den ud igen og fold den 2 gange. Kommer smørret til syne, må dejen lægges koldt og rulles igen på melet bord.
Hanekam 16 stk.

Dej:
1 portion wienerbrødsdej

Fyld:
100 g smør
75 g sukker
1 tsk vanillesukker

Pynt:
æg til pensling
10-12 mandler

Dejen rulles ud i ½ cm tykkelse og skæres i stykker á 10*10 cm. Rør fyldet ensartet og læg lidt på hvert stykke. Kanten pensles med sammenpisket æg, dejen foldes over, og kanten trykkes til. Skær 5-6 snit i kanten og læg hanekammene let bøjet på plade med bagepapir. Efterhæver til dobbelt størrelse. Pensles med æg og drysses med hakkede mandler. Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 225 grader i 15-20 min. Afkøles på rist.
Romsnegle 16 stk

Dej:
1 portion wienerbrødsdej

Fyld:
100 g smør
75 g sukker
2 tsk stødt kanel
2 dl rosiner

Pynt:
100 g florsukker
2-3 tsk rom

Rul dejen ud på melet bord i en aflang plade ca 20*40 cm. Rør fyldet sammen og smør det på, men ikke helt ud til kanten. Drys rosiner på, og rul den sammen. Skæres i 1 ½ cm stykker og sættes på plade med bagepapir. Tryk snelene lidt flade og rosinerne ind i dejen. Efterhæver, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse. Bages på næstnederste rille ved 225 grader i 15-20 min. Rør florsukker med rom og fordel det i snegleform på kagerne.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>