Kategorier

Fastelavnsboller

Hermed min svigermors – det er de bedste fastelavnsboller, jeg har smagt.

100 g gær
1,1 dl mælk
100 g sukker
3 æg
500 g mel
400 g margarine
kogecreme af ½ l mælk (skal være helt kold)

Gær, mælk og sukker røres sammen. Æg tilsættes, hvorefter melet tilsættes. Dejen rulles ud på bordet ca. 1½ cm tyk (rigelig mel på bordet). Margarinen skives ud på 2/3 af dejen, og den lægges sammen i 3 lag på den anden led og udrulles igen. Lægges igen sammen i 3 lag på den anden led og udrulles igen. Gentages 3 gange.

Den sidste gang udrulles dejen tyndt (gør det af 2 gange med mindre du har et meget stort bord) og skæres i firkanter (ca. 30 stk.). En klat creme lægges på dejen, som samles omkring cremen, og bollen sættes på plade med sammenføjningen nedad.

Hæver i 1-1½ time. Bages i 10-12 min ved 230 grader, først på nederste, så på midterste rille.

Pyntes med glasur (med kakao).

Kilde: Erik Hartwell

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.