Kategorier

Runde brunsviger

2 stk

250 g mel
50 g smør
25 g sukker
25 g gær
1 æg
1 dl mælk
½ tsk kardemomme
½ tsk salt

Fyld:
75 g smør
75 g florsukker
1 spsk sirup

Pynt:
100 g florsukker
50 g korender

Mælken lunes, heri opløses gæren, som dog ikke varmes med. Mel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hæves til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket. Dejen deles i 2 lige store dele og formes til 2 kugler, som hviler i 3-4 min og trykkes derefter ud med hånden til de passer i størrelse til de runde lagkageforme. Dejen anbringes i de smurte forme og trækkes ca 1 cm op ad formens sider. Remoncen stryges på, og ovenpå drysses korender og florsukker. Hæves til dobbelt størrelse på et lunt sted og bages i forvarmet ovn på midterste rille ved 240 grader i ca 10 min.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.