Kategorier

Wienerboller med fyld

16 stk.

200 g mel
100 g smør
30 g sukker
25 g gær
1 æg
6 tsk kardemomme

Fyld:
50 g smør
50 g sukker
Som fyld kan marmelade bruges

Pynt:
1 sammenpisket æg
chokoladeglasur af 50 g florsukker
1 spsk cacao
1 spsk kognde vand
tesukker

Rør gæren ud med æg og sukker, hvorefter alle øvrige ingredienser æltes grundigt sammen til en ensartet masse. Fedtstoffet må ikke blødgøres, men have sin normale konsistens. Dejen, der skal være kold, sættes til hvile på et køligt sted i 15 min, hvorefter den klappes sammen og rulles ud til et firkantet stykke på 30*30 cm. Deles op i 4 stykker på langs og tværs, så der fremkommer 16 små firkanter. På hver lille firkant anbringes 1 tsk remonce. De 4 hjørner foldes ind over fyldet, trykkes sammen så dette lukkes inde. Anbring stykkerne på en smurt plade med sammenføjningen nedad. Dæk dejstykkerne med et klæde og sæt dem til hævning på et lunt sted i 30 min. Pensles med det sammenpiskede æg og bages på ovnens midterste rille ved 200 grader i ca 12 min. ovnen skal have den rette temperatur fra starten. De afkølede boller pyntes med chokoladeglasur.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>