Kategorier

Vinterpizza

(8 stk)

1 tsk gær
2 dl lunkent vand
½ tsk honning
½ tsk salt
3 spsk olie
1 tsk knust herbes de provence
100 g grahamsmel
150 g hvedemel

100 g hk. løg
200 g porrer i ringe
1 fed knust hvidløg
olie
200 g champignon i skiver
reven parmesan

Gæren udrøres i vandet, honning, salt, olie og krydderurter røres i. Grahamsmelet tilsættes, og dejen trækker ca. 15 min.
Hvedemelet røres i dejen lidt ad gangen. Æltes grundigt igennem og vendes i 1 spsk olie. Dejen stilles tildækket til hævning et lunt sted 6-8 timer – eller køligere 1 døgns tid.
Dejen æltes let igennem og deles i 8 stykker á 15 cm i diameter. Pizzaerne sættes på bageplade og forsynes med fyld:
Svits løg, porrer og hvidløg i olien i 8-10 min. Champignonerne tilsættes. Simrer endnu 5 min. Drys med lidt salt og peber og fordel fyldet på pizzaerne. Drys med parmesan.
Bag i 225º varm ovn i ca. 15 min.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.